İhale Bedelinin Yatırılmaması-

İİK. m.133/I Uyarınca, Alıcının İhale Bedelini Yatırmayarak İhalenin Feshine Neden Olduktan Sonra, İcra Dairesince “Alıcıdan Önce En Yüksek Teklifte Bulunmuş Olan Kişiye, Taşınmazı Teklif Ettiği Bedelle Alıp Almayacağı” Konusunda Ne Kadar Süre İçinde Muhtıra Göndermesi Gerekir?

“İhale bedelinin süresinde yatırılmaması üzerine”, ihaleyi kendiliğinden bozan icra memurunun, alıcının ihaleye katılmak için yatırmış olduğu teminat akçesini (İİK. m.124/III) alıkoyup, bozulan ihalede, alıcıdan önce en yüksek teklifte bulunmuş olan kişiye “taşınmazı teklif ettiği bedelle alıp almayacağını” hemen (mümkün olan en kısa süre içinde -bu konuda kendisine bir bildiri (muhtıra) göndererek- sorması gerekir (İİK. m.133/I, c:2).

Alıcıdan önce en yüksek pey sürmüş olan kişinin teklifi bu şartlara uygun ise, icra müdürü hemen (mümkün olan en kısa süre içinde) bu kişiye bir muhtıra tebliğ ederek “taşınmazı teklif ettiği bedel (sürdüğü pey) ile satın almaya razı olup olmadığını 3 gün içinde bildirmesini” ister. Bu kişi, 3 gün içinde icra dairesine başvurarak, “taşınmazı satın almaya razı olduğunu” bildirirse ve teklif ettiği ihale bedelini aynı üç gün içinde öderse, icra müdürü, taşınmazı teklif etmiş olduğu bedel (sürmüş olduğu pey) ile o kişiye ihale eder (İİK. m.133/I, c:2).

Bu konuda hazırlamış olduğumuz içeriği ayrıntılı olarak görünütülemek için tıklayın.