Profesyonel Futbolcu Sözleşmesinden Kaynaklı Alacak:

Profesyonel futbolcu sözleşmesinden kaynaklı hak edilen ücretin tahsili isteğine ilişkin davada, davalı taraf, hükme esas alınan bilirkişi raporuna yönelik ödeme definde bulunmuş ve davacı tarafından imzalı tediye makbuzları, banka dekontları vs. belgeler sunmuş olup, mahkemece, ödemelere ilişkin bilirkişiden ek bir rapor alınmadan ve ibraz edilen belgeler ödeme defi niteliğinde olup her zaman ileri sürülebileceği hususu gözden kaçırılarak hüküm kurulmuş olduğundan, mahkemece bilirkişi raporundaki bu eksikliğin giderilmesine yönelik olarak ek bilirkişi raporu alınmak suretiyle sonucuna uygun karar verilmesi gerektiği-

Mahkemece, 15.02.2014 tarihli bilirkişi raporu benimsenmek suretiyle karar verildiği anlaşılmaktadır.

Oysa ki, davalı taraf, hükme esas alınan bilirkişi raporuna yönelik 11.03.2014 tarihli dilekçesi ile ödeme definde bulunmuş, dilekçesi ekinde de değişik tarihli altı davacı tarafından imzalı tediye makbuzları, banka dekontları vs. belgeler sunmuştur. Ne var ki, mahkemece, ödemelere ilişkin bilirkişiden ek bir rapor alınmamış, İbraz edilen belgeler ödeme defii niteliğinde olup her zaman ileri sürülebileği hususu gözden kaçırılarak hüküm kurulmuştur.

Hal böyle olunca mahkemece bilirkişi raporundaki bu eksikliğin giderilmesine yönelik olarak ek bilirkişi raporu alınmak suretiyle sonucuna uygun karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde eksik incelemeye dayalı olarak karar verilmiş olması bozmayı gerektirir.

Mahkeme kararının bu gerekçe ile bozulmasına karar verilmesi gerekirken zuhulen onandığı bu kez yapılan karar düzeltme aşamasında anlaşılmakla, davalının karar düzeltme talebinin kabulü ile 08.02.2016 tarihli,2014/33814 E. 2016/3220 K. sayılı onama ilamının kaldırılarak kararın bu gerekçe ile bozulmasına karar verilmiştir.

13. HD. 31.10.2016 T. E: 10835, K: 19710

Tam metni için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.