Munzam Zarar- Ceza davası sonucunun beklenilmesi-Dolandırıcılık-Sahte Evrak

Bankacılık işleminden kaynaklanan munzam zararın ve alacak istemine ilişkin uyuşmazlıkta, davalı bankanın eski çalışanı "sahte evrak düzenlemek, dolandırıcılık ve emniyeti suistimal" suçlarından açılan dava hakkında verilecek kararın "bankayı bağlayacak belgeler ve el ve işbirliği" olguları başta olmak üzere, kararın niteliğinin ve içeriğinin davaların sonucunu doğrudan etkileyeceği, bu sebeple ceza davasının sonucunun beklenmesi gerektiği-

“…1. Uyuşmazlık ve Hukuki Nitelendirme

Mahkemenin  2003/1514 E. sayılı birleşen davası, bankacılık işleminden kaynaklanan munzam zararın tahsili, asıl dava ile diğer birleşen davalar ise alacak istemine ilişkindir. Uyuşmazlık, davalı banka çalışanın eylemlerinin mahiyeti, bu işlemlerden davalı bankanın sorumlu olup olmadığı, alacak talebinin yerindeliği ve munzam zarar oluşup oluşmadığı  noktasında toplanmaktadır.

2. İlgili Hukuk

818 sayılı Kanun'un 53 üncü, 55 inci ve 100 üncü maddeleri

3. Değerlendirme

1. Dairemizin yukarıda tarih ve sayısı belirtilen kararında, ceza davasının sonucunun beklenmesi ve oluşacak sonuca göre bir karar verilmesi gerektiğinden bahisle  kararın taraflar yararına bozulmasına karar verilmiş, Mahkemece bozma ilamına uyulmuştur…”

Devamı için tıklayınız…