İddia Kuponlarındaki İkramiye Alacağının Tahsili- Şike-

30 adet aynı şekilde oynanan iddia kuponundaki maçların sonuçlarını doğru tahmin etmesine karşın ödenmeyen ikramiye alacağının tahsiline ilişkin açılan davada, davacının da yargılandığı (şikeye ilişkin) ceza dava dosyası getirilerek bu dosyanın bekletici mesele yapılıp yapılmayacağının değerlendirilmesi gerektiği-

"...Davacı, eldeki dava ile 30 adet aynı olarak oynağı iddia kuponu ile kazanmış olduğu 38.253,60 TL ikramiyenin davalıdan tahsilini istemiş, davalı, söz konusu müsabakalarda şike yapıldığını savunarak davanın reddini dilemiştir.

Mahkemece, davacının oynadığı kupona konu 3 adet maçla ilgili olarak Türkiye genelinde sadece birkaç bayiden yüksek miktarda bahis oynanması, davacının oynadığı kuponların da aynı olup miktar olarak oldukça yüksek olduğu, Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu ile Tahkim Kurulunca söz konusu maçlarda maç sonuçlarını engellemeye yönelik girişimlerin de tespit edildiği, ayrıca maç sonuçlarının da etkilendiği, davacının oynadığı kuponlara konu maçlarda şike tespit edildiği sonucuna varıldığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.

Ne var ki; davalının da yargılandığı İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesinin 2010/97 E. sayılı dosyasının karar tarihi itibari ile derdest olduğu dosya kapsamından anlaşılmaktadır. O halde Mahkemece, söz konusu ceza dosyası getirtilerek, konusunda uzman bir bilirkişiden rapor alınması ve bilirkişi raporu doğrultusunda ceza dosyasının bekletici mesele yapılıp yapılmayacağı değerlendirilerek hasıl olacak sonuca göre bir karar verilmesi gerekirken, eksik inceleme ile yazılı şekilde davanın reddine karar verilmiş olması usul ve yasaya aykırı olup, bozmayı gerektirir...."

13. HD. 26.10.2017 T. E: 2015/22235, K: 10282

Ayrıntılı görüntülemek için tıklayın