Sıra cetveline itiraz- Aynı alacaklının aynı gün yaptığı hacizler-

Aynı alacaklının aynı gün yapılan tebligatlarından birinin geçerli sayılıp birinin geçersiz sayılmasının hukuk güvenliği ilkesine aykırı olacağı- 6. sıraya kadar yer alan tüm tebligatlar geçerli olduğuna göre paylaşıma konu bedel ve icra dosyalarındaki alacak miktarı nazara alındığında 7.ve 8. sıraya para düşmeyeceğinden bu dosyalarla ilgili şikayette hukuki yararın olmadığı-

"... Sıra cetvelinde 1.ve 2. sıradaki alacaklılar aynı şahıstır.

Mahkemece aynı gün 1.sıradan yapılan tebligat geçerli sayılmış, 2. sıradan yapılan tebligat PTT memurunun yanlışı nedeniyle geçersiz sayılmıştır. Aynı alacaklının aynı gün yapılan tebligatlarından birinin geçerli sayılıp birinin geçersiz sayılması hukuk güvenliği ilkesine aykırıdır. Bu nedenle 2. sıradaki tebligatın geçerli olduğunun kabulü gerekir.

... 3. ve 4. sıradaki tebligatların usulüne uygun olduğu mahkemenin kabulündedir. 5. ve 6. sıradaki tebligatların ise şirket temsilcisi tarafından alınmasında usulsüzlük yoktur. 6. sıraya kadar yer alan tüm tebligatlar geçerli olduğuna göre paylaşıma konu bedel ve icra dosyalarındaki alacak miktarı nazara alındığında 7.ve 8. sıraya para düşmeyeceğinden bu dosyalarla ilgili şikayette hukuki yarar yoktur. Tüm bu hususlar nazara alındığında şikayetin reddine karar verilmesi gerekirken, kabulüne karar verilmesi doğru görülmemiş bozmayı gerektirmiştir...."

23. HD.nin 29.05.2018 T. E: 2015/9340, K: 3395 s. kararını görüntülemek için tıklayın.